Algemene extra informatie

Extra informatie

Gebruikte materialen
De gebruikte materialen zijn van een zeer goede kwaliteit opdat ze tegen een stootje kunnen en u lang van uw creatie mag kunnen genieten. In geval van textiel opdrukken is ons streven dat deze goed en makkelijk wasbaar zijn zonder dat deze meteen gaan verbleken.

Toegepaste techniek
Voor meeste prints (opdrukken) wordt een sublimatie techniek gebruikt welk er voor zorgt dat de speciale inkt door druk en hitte wordt ingesloten in de polyester toplaag (onzichtbaar) van het product. Deze techniek resulteert in prints welk zeer bestendig zijn tegen reinigen en of wassen tot 900C Gewenste teksten worden in het algemeen opgenomen in uw afbeelding maar kunnen bij textiel producten ook aangebracht worden met behulp van zogenaamd snij vinylfolie welk in diverse kleuren te verkrijgen is. Hierbij worden snij vinylfolies gebruikt van een goede en flexibele kwaliteit vinyl welk goed bestand zijn tegen regelmatig gebruik en reinigen tot 800C.

Formaat opdruk
In het algemeen bepaald het gekozen product de grote van de opdruk. Voor “T” en poloshirts zal dit in het algemeen het A4 (29,5 x 21cm) en of A5 (Half A4) formaat zijn maar wij streven naar een mooie evenwichtige opdruk daar een XXL shirt een iets forsere opdruk kan hebben dan een klein kindermaatje. Standaard is een opdruk in ~A4 formaat op de voor/achterkant of in ~A5 formaat op de linker en of rechter borst van het shirt. Indien uw foto groter of andere verhoudingen heeft dan de door u gewenste opdruk dan kunt u bij uw bestelling een indicatie van de door uw gewenste beelduitsnede aangeven. Bovenkant opdruk zal ongeveer 10 cm onder de kraag/hals gepositioneerd zijn.

Afbeeldingresolutie.
ndien u een afbeelding aanlevert dient deze minimaal een resolutie te hebben van 200 dpi. (JPG formaat) Afbeeldingen welk van internet gehaald worden hebben meestal maar 72 dpi en zijn daardoor minder geschikt. Indien wij u aangeleverde afbeelding moeten opschalen naar het gewenste formaat kan dit tot een storend kwaliteitsverlies leiden. Stel daarom uw fototoestel in op een gemiddelde tot hoge resolutie. Mocht u zelf een afbeelding scannen met een losse scanner zorg dan dat u de scanner “output” formaat instelt op de uiteindelijk (of iets groter) gewenste grote van de afbeelding. Stuur GEEN MsWord etc. documenten met de daarin geïmporteerde afbeeldingen daar dit tot veel kwaliteitsverlies leidt .

Teksten
Extra teksten kunnen aangebracht worden (zonder extra kosten) geïntegreerd in uw opdruk. Nog mooier is het om bij textiel producten de extra teksten aan te brengen m.b.v. vinylfolie snij letters. (extra kosten) Dit geeft een nog krachtiger uitstraling en ze kunnen ook buiten uw foto/afbeelding opdruk aangebracht worden.

Optionele achtergrond informatie.
Digitale opdruk Bij een transparante opdruk wordt een afbeelding met behulp van een fotoprinter op speciaal papier geprint. Toegepaste print techniek is gebaseerd op sublimatie. Deze print wordt vervolgens door middel van druk en relatief hoge temp op het eindproduct overgebracht. Deze techniek kan in principe alleen op wit en of licht grijs gekleurd textiel worden toegepast of men moet speciale effecten wensen zoals bij onze gekleurde (goud, aluminiumkleurig) metalen producten.

Fotodruk dekkend
Deze techniek lijkt in principe op bovengenoemde techniek maar er wordt een ander soort overzet materiaal gebruikt waarop de opdruk wordt aangebracht. Dit overzet materiaal wordt in twee soorten geleverd:

  1. Poli-Flex, een wit polyester materiaal welk een mooi zijdeachtige full color opdruk geeft. Dit materiaal is zeer flexibel maar niet rekbaar. Bedrukt met sublimatie inktprint techniek.
  2. Zogenaamd DARK welk een krachtige full color opdruk geeft. Materiaal is flexibel en zeer rekbaar. Bedrukt met laser printer en of pigment/solvent inktprint techniek.
  3. Flock transfer is een mooi fluweelachtig materiaal welk bedrukt wordt met sublimatie inktprinter techniek. Bovengenoemde materialen kunnen toegepast worden op alle licht en donker gekleurde textiel. Vaak is het mooier dat opdrukjes met Poli-Flex, DARK en of Flock worden uitgesneden volgens de contouren (of een willekeurig patroon) van de aangebrachte afbeelding. Dit om grote witte randen/vlakken te vermijden.

Sublimatie
Sublimatie is een techniek waarbij de opdruk met behulp van speciale sublimatie inkt en onder hoge druk en temperatuur aangebracht wordt op het product. Door deze techniek wordt bereikt dat de kleurstoffen in het materiaal van het eindproduct worden opgesloten waardoor de opdruk goed vocht bestendig wordt en het product eventueel zonder probleem op een hoge temp. (max. 80900C) gewassen kan worden. Sublimatie techniek wordt alleen gebruikt op witte stoffen/materialen en bij uitzondering op zeer licht gekleurd materiaal indien speciale effecten gewenst zijn.

Houdbaarheid
Bovengenoemde technieken resulteren in opdrukken welk zeer goed bestand zijn tegen regelmatig gebruik en welk goed zijn te reinigen cq. te wassen op relatief hoge temperaturen. (900C bij sublimatie en 800C bij DARK)

Afbeelding fileformaat.
Afbeeldingen kunnen in een standaard JPG formaat aangeleverd worden. Stuur GEEN Word etc. documenten met de daarin geïmporteerde afbeeldingen daar dit tot veel kwaliteitsverlies leidt. Stuur ons uw JPG file als een bijlage in een email. Indien u zelf een afbeelding hebt gemaakt met behulp van CorelDraw kunt u uw afbeelding ook als een CorelDraw file (CDR) als bijlage naar ons sturen.

Nieuwe Betaalservices

"Betaal na ontvangst"
Nu beschikbaar voor:
Nederland, Belgie
Duitsland / Oostenrijk
Finland

Multilingual use

For your convenience, this site can also be used in English

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2018 - 2024 Wagenhof Model-Toys | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel